Nieuws

Erik Jan Harmens 11 november te zien in Lief Dagboek op NPO 1 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens 11 november te zien in Lief Dagboek op NPO 1

Erik Jan Harmens is te zien in het NPO-programma Lief Dagboek. Op 11 november ziet het televisiepubliek hem voorlezen uit zijn dagboek.


Lebowski en Athenaeum Haarlem organiseren Lebowski Live, een programma in de Koepel te Haarlem - Erik Jan Harmens

Lebowski en Athenaeum Haarlem organiseren Lebowski Live, een programma in de Koepel te Haarlem

In samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem presenteert Uitgeverij Lebowski op zaterdag 10 november van 17.00 – 19.00 uur (inloop 16.30 uur) een speciaal programma in de Koepel in Haarlem.


Anneke Claus, Erik Jan Harmens en Jonathan Griffioen op het International Literature Festival Utrecht (ILFU) - Erik Jan Harmens

Anneke Claus, Erik Jan Harmens en Jonathan Griffioen op het International Literature Festival Utrecht (ILFU)

Deze en volgende week heb je 3x kans om een Lebowski-auteur te treffen op het International Literature Festival Utrecht (ILFU). Check hier wanneer Jonathan Griffioen, Erik Jan Harmens en Anneke Claus optreden op dit ambitieus opgezette literaire festival in TivoliVredenburg (Utrecht).


Vers van de pers: podcast 'Lopen met Lebowski #8' met Erik Jan Harmens online - Erik Jan Harmens

Vers van de pers: podcast 'Lopen met Lebowski #8' met Erik Jan Harmens online

Vrienden en vriendinnen van de literatuur! Vandaag gaat redacteur Jasper Henderson aan de wandel met Erik Jan Harmens, om te spreken over zijn nieuwe roman Door het licht. Een gesprek over vrijwillige en minder vrijwillige herinneringen, prikkels, liedjes en reclamejingles in zijn hoofd; over hoe je tijd kunt verkwisten zonder het gevoel te hebben dat je dood wil; over kleine dingen groot maken en grote dingen klein; over angstbeelden en wensbeelden; over het hebben van ‘het’ en over de entree van de liefde. Amusez-vous!


Luister naar de playlist van Erik Jan Harmens bij 'Door het licht' - Erik Jan Harmens

Luister naar de playlist van Erik Jan Harmens bij 'Door het licht'

Deze week verschijnt de nieuwe roman van Erik Jan Harmens, Door het licht. Er komen 77 liedjes in voor: van Rihanna tot Ryan Adams, van James Brown tot James Last en van 'Shoot Me Down' tot 'Sup-p-per Troup-p-per'.


Erik Jan Harmens bij VPRO's Nooit meer slapen over 'Door het licht' - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens bij VPRO's Nooit meer slapen over 'Door het licht'

Erik Jan Harmens was woensdagavond 15 augustus te gast bij VPRO's Nooit meer slapen. Hij werd geïnterviewd door Pieter van der Wielen over zijn nieuwe roman Door het licht.


Literatuurprogramma bekend: Lebowski-auteurs op Lowlands 2018! - Erik Jan Harmens

Literatuurprogramma bekend: Lebowski-auteurs op Lowlands 2018!

Jaja, het literatuurprogramma van Lowlands 2018 is bekend! Ook dit jaar is Lebowski weer ruim vertegenwoordigd met auteurs Saskia Noort, Heleen van Royen, Carolien Spaans, Erik Jan Harmens, Stefano Keizers, Simone Atangana Bekono en Mick Johan. Onze hoofdredacteur Jasper Henderson is als presentator present. Hier een overzicht.


Wees welkom bij de boekpresentatie van 'Door het licht' van Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Wees welkom bij de boekpresentatie van 'Door het licht' van Erik Jan Harmens

Op 31 augustus 2018 vieren we de verschijning van Door het licht, de nieuwe roman van Erik Jan Harmens, in De Roode Bioscoop in Amsterdam. Er zijn een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar.


Erik Jan Harmens brengt ode aan F. Starik en Menno Wigman op Juni Gedicht 2018 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens brengt ode aan F. Starik en Menno Wigman op Juni Gedicht 2018

Komende zondagavond 24 juni 2018 om 19:50u brengen Marieke Lucas Rijneveld, Julian Harmens en Erik Jan Harmens in het Westerpark in Amsterdam een hommage aan F. Starik en Menno Wigman.


Geef je op voor literaire bootcamp 'Camp Cushy' (met Erik Jan Harmens) - Erik Jan Harmens

Geef je op voor literaire bootcamp 'Camp Cushy' (met Erik Jan Harmens)

Het is aan! Camp Cushy, dé literaire bootcamp met vijf intensieve trainingsdagen, geleid door bekende literaire performers en schrijvers uit binnen- en buitenland, komt terug deze zomer. Van 25 t/m 31 augustus gaan we het hebben over: conceptualisering!


Erik Jan Harmens gastschrijver bij Nooit meer slapen - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens gastschrijver bij Nooit meer slapen

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net na het nieuws van 1 uur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. Lees en luister hier alle verhalen terug.


Nieuwe columnreeks Erik Jan Harmens in Trouw: 'Mijn gedachten zijn vaker donker dan licht' - Erik Jan Harmens

Nieuwe columnreeks Erik Jan Harmens in Trouw: 'Mijn gedachten zijn vaker donker dan licht'

'Mijn hoofd ratelt de hele dag. Zodra ik wakker word, heb ik een gedachte, gevolgd door een tweede gedachte, een derde, een vierde, een veertigste, enzovoort. Ze buitelen de hele dag over elkaar heen, als kittens in een dierenwinkel.' Schrijver en dichter Erik Jan Harmens gaat iedere zaterdag columns schrijven in Tijd, de zaterdagbijlage vanTrouw, over de prikkels die het druk maken in zijn hoofd.


Erik Jan Harmens op Woordnacht 2018 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens op Woordnacht 2018

Tijdens Het literaire kwartet, onderdeel van festival Woordnacht op 14 april in het Mariott Hotel te Rotterdam, bespreekt Erik Jan Harmens samen met drie andere auteurs de stand van zaken in de Nederlandstalige letteren aan de hand van recent uitgekomen (door hen te lezen) boeken en/of gebeurtenissen.


Erik Jan Harmens jurylid landelijke poeziewedstrijd Het andere gedicht - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens jurylid landelijke poeziewedstrijd Het andere gedicht

Het Andere Gedicht is een taalstimulerend poëzieproject voor iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap. Erik Jan Harmens selecteert samen met Ester Naomi Perquin, Ted van Lieshout en Vera Bergkamp uit alle inzendingen de beste gedichten. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een poëziefeest op 11 april 2018 in Theater De Flint in Amersfoort.


De Helderder-sessies met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

De Helderder-sessies met Erik Jan Harmens

Op vrijdag 1 juni van 14 tot 17:30 uur kun je met Erik Jan Harmens in Utrecht in gesprek over de kunst van nuchter leven.


Erik Jan Harmens in Trouw over het voelen en de liefde - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in Trouw over het voelen en de liefde

Toen hij nog dronk voelde Erik Jan niets. 'Als ik werd gebeld met de mededeling dat iemand was overleden, kwam dat binnen met de kracht van een kattebel.' Nu is hij nuchter en komt het gevoel terug, met horten en stoten.


Erik Jan Harmens in Trouw over depressie - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in Trouw over depressie

"Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat er zoveel betere dingen zijn die je tegen mensen met depressie kunt zeggen dan dat het wel weer goed komt." Erik Jan Harmens schreef in het speciale depressienummer van de Tijd, een bijlage van Trouw, over zijn ervaring met de ziekte.


Erik Jan Harmens bij Dit is de Nacht op Radio 1 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens bij Dit is de Nacht op Radio 1

Steeds meer Nederlanders doen mee met Dry January en wisselen gedurende de maand januari hun alcoholische versnaperingen in voor een colaatje of een spaatje rood. Afgelopen nacht was Erik Jan Harmens te horen bij Dit is de Nacht op NPO Radio 1 waar hij in het kader van Dry January over zijn vroegere verslaving en zijn boek Hallo muur vertelde. 


Erik Jan Harmens bij Depressiegala 2018 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens bij Depressiegala 2018

Op maandag 15 januari (Blue Monday) treedt Erik Jan Harmens op tijdens het Depressiegala in de Verkadefabriek in Den Bosch. "Een eer om te doen, ik zou het een eer vinden als je komt kijken."


Erik Jan Harmens nachtschrijver bij Nooit meer slapen - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens nachtschrijver bij Nooit meer slapen

Deze hele week is Erik Jan Harmens huischroniqueur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 en doet hij net na het nieuws van 1 uur een verlate dagsluiting. Hier lees en luister je alle columns terug.

 


Maïsbrood, Becel en jonge kaas op je literaire worstenbroodje - Erik Jan Harmens

Maïsbrood, Becel en jonge kaas op je literaire worstenbroodje

We weten niet zo goed hoe we dit moeten brengen, maar we zijn op zoek naar iemand die extreem gepassioneerd is over worstenbroodjes. Verder droppen we gewoon weer trouw de wekelijkse luchtigliteraire lulkoek ende serieuze poëzie en proza waar jullie zo verknocht aan zijn geraakt. Gedichten van de mysterieuze Giovanni della Chiusa bijvoorbeeld, of lyrics van de minder mysterieuze oud-redacteur Stijn de Vries over maïsbrood, Becel en jonge kaas. Waar gaat dit nu allemaal weer over? Waarom altijd zo cryptisch?! Amusez-vous!


Erik Jan Harmens en Simone Atangana Bekono op het Wintertuinfestival - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens en Simone Atangana Bekono op het Wintertuinfestival

Van 22 t/m 26 november vindt het Wintertuinfestival plaats in Nijmegen. Vijf dagen lang is hier een uiteenlopend programma te vinden: van workshops tot boekpresentaties en van colleges (van onder meer Fresku) tot een Virtual Reality-installatie. Wij tippen, enigszins bevooroordeeld, de bundelpresentatie van Simone Atangana Bekono op vrijdag 24 november en het programma met Erik Jan Harmens op zaterdag 25 november.


Erik Jan Harmens bij De Dagwacht op Radio 1 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens bij De Dagwacht op Radio 1

Erik Jan Harmens was vannacht om 5 uur 's nachts te gast bij De Dagwacht, een programma van NPO Radio 1, om te vertellen over Hallo muur en wijlen zijn verslaving.


Nieuw stuk Erik Jan Harmens in Trouw over leven zonder roes - Erik Jan Harmens

Nieuw stuk Erik Jan Harmens in Trouw over leven zonder roes

Erik Jan Harmens schrijft voor Trouw een serie over leven zonder verdoving en de roes. Dit weekend verscheen 'Wegdrinken, die angst': over zijn reis naar Zuid-Afrika, over ‘soepapa troepapa’ en over de Cape Cobra onder zijn bed.


SLIK Podcast: 'Ons leven mág niet mislukken' - Erik Jan Harmens

SLIK Podcast: 'Ons leven mág niet mislukken'

Erik Jan Harmens werd door stichting Watershed gevraagd een SLIK Podcast te maken, schreef een verhaal over een onderwerp dat hem na aan het hart ligt, namelijk: ontevredenheid, en mocht drie favoriete jonge schrijvers uitnodigen (Hans Bogaert, Selin Kuşçu en Lotte Lentes) om hetzelfde te doen. Luister vandaag nog naar hun vier verhalen, dat kan prima. 'Ons leven mág niet mislukken. Het leven, kermen we, is fan-tás-tisch!'


Erik Jan on tour in Zuid-Afrika - Erik Jan Harmens

Erik Jan on tour in Zuid-Afrika

'Erik het sy gedigte met gevoel voorgelees en die gehoor het aan sy lippe gehang.' Op dinsdag 17 oktober trad Erik Jan Harmens met Kila van der Starre en Gert Vlok Nel op bij de presentatie van een bundel gedichten van studenten Afrikaans en Nederlands aan Stellenbosch University.


Erik Jan Harmens in gesprek met Aukelien Weverling - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Aukelien Weverling

Erik Jan sprak voor Literatuurplein met Aukelien Weverling over haar pas verschenen prachtboek In alle steden. 'Als je angst bevestigt, of gaat adverteren met angst, vind je een hoop mensen die zich bij je aan willen sluiten.'


Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens

Deze hele week is Erik Jan Harmens huischroniqueur bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 en doet hij net na het nieuws van 1 uur een verlate dagsluiting. Hier lees en luister je alle columns terug.


Erik Jan Harmens over alcohol en eenzaamheid in de Volkskrant en Trouw - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens over alcohol en eenzaamheid in de Volkskrant en Trouw

Erik Jan Harmens schrijft voor Trouw een serie over leven zonder verdoving en de roes. Dit weekend verscheen deel 3, over de Ice Road Trucker in hem: 'Eenzaamheid is voor mietjes.' Diezelfde dag plaatste de Volkskrant een interview met hem over zijn opvattingen over alcohol: 'Ik had het idee dat ik zonder drank niet creatief was'. 


Erik Jan Harmens bij Brainwash Festival - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens bij Brainwash Festival

Erik Jan Harmens zal op Brainwash Festival te Amsterdam een van de performers zijn bij het programma-onderdeel 'This Book Will Change Your Life!', een initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam bij Kapitein Zeppos. Hij deelt op zaterdag 28 oktober het podium met Jan Postma en Hannah van Binsbergen.


Erik Jan Harmens klaagt bij Ben ontevreden! - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens klaagt bij Ben ontevreden!

Watershed organiseert een tot mislukken gedoemde, literaire theateravond, over het taboe op ontevredenheid. Erik Jan Harmens is een van de literaire klagers op dinsdagavond 29 augustus in het Parktheater in Eindhoven.


'Als Roos TIKTAKT zingt, smelt ik' - Erik Jan Harmens

'Als Roos TIKTAKT zingt, smelt ik'

'Als Roos TIKTAKT zingt, smelt ik. Niemand zingt dat zoals zij. TIKTAKT. TIKTAKT.'

Elf jaar geleden schreef Erik Jan in opdracht van de Revisor samen met de geweldige Roos Rebergen van de band Roosbeef een lied. 'We waren allebei best verlegen, dus we staarden aan de keukentafel eerst heel lang naar onze ministroopwafel, pas daarna kropen we achter de piano en klikte het meteen.'


Erik Jan Harmens in gesprek met Florence Tonk - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Florence Tonk

Voor deze aflevering van ‘In gesprek met’ reisde Erik Jan af naar het Amsterdamse volkstuincomplex Amstelglorie, waar hij onder een pergolaatje stond te schuilen tegen de regen. In het tuinhuisje van Florence Tonk sprak hij met haar over haar nieuwe roman IJsheiligen. Een gesprek over het leven in bubbles, het vechten met demonen en het onmachtig zoeken naar werkelijke verbinding.

 


Erik Jan Harmens is De Optimist bij EenVandaag op NPO Radio 1 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens is De Optimist bij EenVandaag op NPO Radio 1

Liefdes gaan over, vriendschappen lopen soms in de soep, maar broers en zussen houd je voor altijd. Erik Jan bezoekt met die van hem regelmatig plekken uit zijn jeugd en laat dan de melancholie stromen. Afgelopen week bezochten ze de tentoonstelling van Bassie en Adriaan. Op de radio bij EenVandaag gaf hij een tip: 'Heeft u ook een broer of zus, bel ze vandaag nog op, en reis samen af naar Vlaardingen, of een andere, allememachies mooie stad.'


True fiction: Lebowski op Lowlands 2017 - Erik Jan Harmens

True fiction: Lebowski op Lowlands 2017

Onze Ivo Victoria mocht dit jaar (opnieuw) het literatuurprogramma van Lowlands 2017 samenstellen en deed dit met verve. Met trots presenteren wij u op 20 augustus om 13.15u Lebowski's eigen onderdeel: 'True fiction (formerly known as science fiction)'. Ook Saskia Noort, Erik Jan Harmens, Leon Verdonschot en Sander Donkers zijn van de partij.


Nooit meer slempen met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Nooit meer slempen met Erik Jan Harmens

Schrijver en dichter Erik Jan Harmens stopte vier jaar geleden met drinken en schrijft er een serie verhalen over in Tijd, een rubriek in Trouw. Hoe leeft hij in het besef dat die verdoving er nooit meer zal zijn? Deel 1 en 2 vind je hier terug.


Terugluisteren: Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Terugluisteren: Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens

Deze week was Erik Jan gastcolumnist voor het VPRO-radioprogramma Nooit Meer Slapen. Vijf nachten op rij las hij net na de klok van 01.00 op NPO Radio 1 een nieuw verhaal over de dag die was. We plaatsten door.


Erik Jan Harmens in gesprek met Klaas Boomsma - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Klaas Boomsma

In een parkje langs de Amsterdamse Wibautstraat, onder het geluid van langsrijdende auto's en treinen én een bosmaaier, sprak Erik Jan Harmens met journalist en hardlooptrainer Klaas Boomsma over Ren voor je leven: een boek over het overwinnen van een verslaving en de heilzaamheid van hardlopen.


Erik Jan Harmens klaagt bij Ben ontevreden! - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens klaagt bij Ben ontevreden!

Watershed organiseert een tot mislukken gedoemde, literaire theateravond, over het taboe op ontevredenheid. Erik Jan Harmens is een van de literaire klagers op dinsdag 29 augustus in het Parktheater in Eindhoven.


Erik Jan Harmens in gesprek met Charlotte Van den Broeck - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Charlotte Van den Broeck

'Je bent altijd bepaald door plekken. Maar als er dan geen plek is, door wat word je dan bepaald?' Erik Jan sprak in Leiden met de Vlaamse dichteres Charlotte Van den Broeck (1991) over haar tweede boek Nachtroer, een dichtbundel over ontheemd zijn.


Erik Jan in gesprek met Joost Baars - Erik Jan Harmens

Erik Jan in gesprek met Joost Baars

Voor Literatuurplein sprak Erik Jan Harmens met Joost Baars, die begin dit jaar debuteerde met de dichtbundel Binnenplaats, waarmee hij dit jaar genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs voor beste poëziedebuut. 'Ik heb mezelf voorgenomen om niet meer iets te schrijven zoekend naar bevestiging dat het goed is.'


Straatpastoraat Amersfoort brengt Hallo muur naar de straat - Erik Jan Harmens

Straatpastoraat Amersfoort brengt Hallo muur naar de straat

Op 5 juni start het Straatpastoraat Amersfoort met een klein experiment: samen met straatmensen lezen ze fragmenten uit Hallo muur, de bestseller van Erik Jan Harmens. Het Straatpastoraat wil dak- en thuislozen activiteiten aanbieden die je niet zo snel (meer) ontplooit wanneer veel verbindingen met de oude wereld verbroken zijn. Literatuur lezen is er daar een van.


Henk lift mee met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Henk lift mee met Erik Jan Harmens

Schrijver Henk van Straten reist voor Volkskrant Magazine elke week een stukje op met een min of meer bekende Nederlander. Deze week kreeg hij een lift van 'frisse man' Erik Jan Harmens en zijn donkergroene Subaru Forester all wheel drive. 


Erik Jan in gesprek met Henk van Straten - Erik Jan Harmens

Erik Jan in gesprek met Henk van Straten

Erik Jan sprak met Henk van Straten over zijn memoires Wij zeggen hier niet halfbroer, die half maart verscheen bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. 'Ik voel me meer heel-broer met mijn broers dan ooit, maar dan vind ik het tóch prettig dat ze me nog steeds gewoon bastaard kunnen noemen.'


Erik Jan treedt op tijdens boeklancering Ach, moedertje (Hugo Borst) - Erik Jan Harmens

Erik Jan treedt op tijdens boeklancering Ach, moedertje (Hugo Borst)

Uitgeverij Lebowski en het International Literature Festival Utrecht (ILFU) presenteren 13 mei van 12.30 tot 13.45 uur in TivoliVredenburg (Utrecht) Ach, moedertje, het aangrijpende vervolg op de bestseller Ma van Hugo Borst. 


De lofrede van Erik Jan Harmens op Moedervlekken van Arnon Grunberg - Erik Jan Harmens

De lofrede van Erik Jan Harmens op Moedervlekken van Arnon Grunberg

Volgende week maandag wordt de Libris Literatuurprijs uitgereikt. Iedere nacht is er in de uitzending van Nooit Meer Slapen een collega-schrijver aan het woord over zijn of haar favoriete boek. Afgelopen nacht sprak Erik Jan over Moedervlekken, de roman van Arnon Grunberg. 'Eigenlijk gaat dit boek over liefde.'


29 april: voorlezen en signeren op Bookstore Day - Erik Jan Harmens

29 april: voorlezen en signeren op Bookstore Day

Op zaterdag 29 april 2017 viert Nederland de eerste Independent Bookstore Day: een dag voor de boekwinkel en de lezer met optredens van schrijvers en dichters. Erik Jan Harmens en illustrator Elise van Iterson komen Hans is kwijt voorlezen en signeren bij Boekhandel H. De Vries in Haarlem en Kantoorboekhandel Laan in Castricum.


Erik Jan Harmens in gesprek met Maria Barnas - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Maria Barnas

Met op de achtergrond de lokroep van de Bergense lijster, sprak Erik Jan met Maria Barnas in haar achtertuin over haar nieuwe roman, Altijd Augustus.


Pauwl in top 10 meest positieve en inzichtelijke boeken over autisme - Erik Jan Harmens

Pauwl in top 10 meest positieve en inzichtelijke boeken over autisme

Zelden kwam Erik Jan Harmens zo graag op de tweede plaats. In het kader van de Autismeweek heeft de redactie van Bol.com de top 10 meest positieve en inzichtelijke boeken over autisme op een rijtje gezet. Pauwl van Erik Jan kwam op de tweede plaats, na het boek van zijn ex-vrouw Gitta Veraart over hun zoon: Heb je blij?.


Nachtelijke poëzie van Harmens bij Nooit Meer Slapen - Erik Jan Harmens

Nachtelijke poëzie van Harmens bij Nooit Meer Slapen

Deze hele week sluit Erik Jan Harmens radioprogramma Nooit Meer Slapen af met een van zijn gedichten, net voor de klok van twee. We plaatsen door.


Waumans & Victoria on tour - Erik Jan Harmens

Waumans & Victoria on tour

Van 25 maart t/m 6 april is het feest! Waumans & Victoria's Internationaal Literair Variété Spektakel gaat weer on tour, en onze Erik Jan is erbij.


Autisme Dag 2017: 'Laat me even' - Erik Jan Harmens

Autisme Dag 2017: 'Laat me even'

Het is Autismeweek. Op Wereld Autisme Dag 2017 blikken we terug op de VPRO Boeken-uitzending met Erik Jan Harmens. Eind februari verscheen Pauwl, zijn roman over een volwassen man met autisme.


Erik Jan Harmens in gesprek met Kluun - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Kluun

Erik Jan sprak met Kluun over zijn nieuwe roman DJ. Over de rand van roem, de overeenkomsten met Jack Kerouac en het opvoeren van jezelf als romanpersonage. 


'Dan lacht ze even' - Erik Jan Harmens

'Dan lacht ze even'

In iedere editie van Zin magazine legt Erik Jan je uit waarom gedichten gelukkig maken – of tot nadenken stemmen. Deze week is dat het gedicht 'Gast' van Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.


Erik Jan Harmens bij VPRO's Nooit Meer Slapen - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens bij VPRO's Nooit Meer Slapen

Deze hele week doet Erik Jan Harmens net voor de klok van 2 bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 een verlate dagsluiting. We plaatsen door.


'Ik lijd aan zelfontevredenheid' - Erik Jan Harmens

'Ik lijd aan zelfontevredenheid'

Weekendread: Erik Jan Harmens, kraakhelder, onderzoekend en open over zichzelf als hij is, vertelt in NRC Handelsblad over zijn alcoholisme, zijn zoon met autisme en zijn nieuwe boek Pauwl. 'Er zit toch meer van mij in Paul dan ik dacht.'


Kom naar de Vaandrager Party! - Erik Jan Harmens

Kom naar de Vaandrager Party!

Ter ere van de 25e sterfdag van Cornelis Bastiaan Vaandrager verschijnen bij StudioKers en Lebowski twee boeken die hem eren: respectievelijk Vaan nu en De Ramblers gaan uit vissen. Als kers op de taart vieren we de beste man met twee events: op 18 maart in Rotterdam en 19 maart tijdens de Vaandrager Party in Amsterdam. 


Erik Jan Harmens in Het Parool over 'Pauwl' - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in Het Parool over 'Pauwl'

'Ik ben de autistische geest echt gaan beheersen', zo kopt Het Parool boven het interview met Erik Jan Harmens van vandaag. Harmens vertelt over het succes van Hallo muur, over zijn nieuwste roman Pauwl en over het schrijverschap.


Erik Jan leest het Gilgamesh-epos - Erik Jan Harmens

Erik Jan leest het Gilgamesh-epos

Op zondag 19 maart om 15.00 uur leest een trits dichters waaronder Erik Jan Harmens in Amsterdam het oudste gedicht ter wereld voor: het Gilgamesh-epos. Erik Jan doet samen met danseres Djahan Manuela Mazhari Perez het Tweede Tablet. 


Erik Jan Harmens in gesprek met Ronald Snijders - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Ronald Snijders

Een verzameling gedichten geheel en al vervaardigd van krantenkoppen: dat werd Kopdichtbundel, de dichtbundel van Ronald Snijders. Erik Jan Harmens sprak met de schrijver en absurdist en maakte er een podcast van.


Vier **** voor Pauwl in Knack Focus - Erik Jan Harmens

Vier **** voor Pauwl in Knack Focus

'We hebben allemaal onze tics en rare trekken,' schreef Marnix Verplancke vandaag in Knack Focus. En zo is het maar net. Pauwl, de nieuwe roman van Erik Jan Harmens, ontving van onze Vlaamse vriend vier sterren. Lees de recensie hier terug, samen met een Q&A met de auteur.


'Geen autist zoals het cliché dat wil' - Erik Jan Harmens

'Geen autist zoals het cliché dat wil'

'De presentatie van Pauwl begint om 19.28 uur en dan ook om 19.28 uur precies.' Schuimverslaggever Hans van der Beek was erbij gisteren. 'Midden in de boekhandel, ter hoogte van psychologie en management, staat een enorme zwarte teil, gevuld met ijs, witte wijn en bier. Dan krijgt zo'n boekpresentatie er al blind één ster bij.'


Kom naar de boekpresentatie van PAUWL van Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Kom naar de boekpresentatie van PAUWL van Erik Jan Harmens

Morgen verschijnt Pauwl, de nieuwe roman van Erik Jan Harmens. Op woensdagavond 1 maart heffen we om 19.28 uur het glas op zijn nieuwe boek in de Haarlemse boekhandel Athenaeum, samen met oa Jeroen Vullings en zanger Rob de Nijs. Jij kunt erbij zijn! Lees hier hoe.


Eerste recensies en interviews over 'Pauwl' - Erik Jan Harmens

Eerste recensies en interviews over 'Pauwl'

Pauwl is verschenen, de nieuwe roman van Erik Jan Harmens over een man met autisme. Lees de recensies en interviews bij TROS Nieuwsshow, Literatuurplein, Tzum, Trouw en Leestafel terug en bekijk de aflevering van VPRO Boeken van afgelopen zondag. Liever luisteren? Erik Jan sprak in Kunststof een uur lang over 'Pauwl'. 


Pauwl, The Movie (kijk hem hier) - Erik Jan Harmens

Pauwl, The Movie (kijk hem hier)

Het is Erik Jan Harmens gelukt: hij schreef een liefdevolle, humoristische en realistische roman over een man met autisme. Vanaf vandaag ligt Pauwl in de winkels en kan iedereen 'm gaan lezen.

In PAUWL, The Movie vertellen redacteur Jasper, Erik Jans zoon Julian en meelezers Selin, Lili en Stijn over The Making Of, en over hoe hoofdpersoon Paul misschien meer op ons lijkt dan we denken.

 


Erik Jan Harmens te gast bij VPRO Boeken - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens te gast bij VPRO Boeken

Kijkbuistip: Aanstaande zondag 26 februari gaat Erik Jan in gesprek met Carolina Lo Galbo over zijn nieuwe boek Pauwl, dat vanaf vandaag in de winkels ligt. Zet je tv om 11.20 uur aan op NPO1 en leun achterover voor een kersverse aflevering van VPRO Boeken.


Voorpublicatie 'Pauwl' - Erik Jan Harmens

Voorpublicatie 'Pauwl'

Op het blog van Lebowski staat een exclusieve voorpublicatie van Pauwl, de nieuwe roman van Erik Jan Harmens.


RESIST Festival haalt ruim 65.000 euro op voor #SheDecides - Erik Jan Harmens

RESIST Festival haalt ruim 65.000 euro op voor #SheDecides

Volle bak gisteren in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam: het RESIST Festival, een benefiet voor het burgerinitiatief #Ploumen4Women, trok bijna 400 man. Aan het eind van de avond werd een cheque van € 65.231,68 overhandigd aan minister Ploumens gezinsplanningfonds She Decides.


Erik Jan Harmens in gesprek met Teun van de Keuken - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Teun van de Keuken

'Ik voer eigenlijk een constante strijd tegen gedefinieerd worden. Als mensen denken: nu hebben we 'm, zó is-ie, dan wil ik bewijzen dat ik dát niet ben.' Erik Jan sprak met Teun van de Keuken over zijn debuutroman Goed volk.


Festival van Mooie Woorden - Erik Jan Harmens

Festival van Mooie Woorden

Op zondag 26 februari gaat Erik Jan terug naar de plek waar hij zijn eerste jeugdpuistje kreeg: Alphen aan den Rijn. Hij treedt op tijdens het Festival van Mooie Woorden in theater Castellum. Kom ook!


Gedicht voor Jan H. - Erik Jan Harmens

Gedicht voor Jan H.

Gisteren vond in Amsterdam de 215de Eenzame Uitvaart plaats. Erik Jan Harmens schreef een gedicht voor de overledene, Jan H. ( (1930-2017). 


Erik Jan Harmens in gesprek met K. Michel - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met K. Michel

'Je kunt denken: er staat niks. Of je kunt denken: er staat heel veel.' Erik Jan Harmens was in Amsterdam-Oost en sprak met K. Michel over zijn onlangs verschenen verzamelde gedichten, onder de titel Speling zoeken. Tegelijkertijd verscheen een nieuwe dichtbundel, getiteld Te voet is het heelal drie dagen ver.


Stapels Pauwls - Erik Jan Harmens

Stapels Pauwls

Noeste arbeid, gisteren op Lebowski HQ: Erik Jan Harmens kwam langs, corrigeerde de laatste zetproeven en signeerde stapels leesexemplaren van Pauwl, zijn nieuwe roman over het leven van een volwassen man met autisme (22 februari in je boekhandel).


Drie decemberavonden met Erik Jan: een recap - Erik Jan Harmens

Drie decemberavonden met Erik Jan: een recap

Erik Jan Harmens kraakte van 21 t/m 23 december het mooiste theater van Amsterdam: De Roode Bioscoop. Drie avonden lang ontving hij aanstormend (dicht)talent, vluchtelingen en zijn kompaan Ilja Leonard Pfeijffer.


Erik Jan Harmens in gesprek met Simone van Saarloos - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Simone van Saarloos

Kun je 'Last Christmas' en 'Driving Home For Christmas' nu al niet meer verdragen, gun jezelf dan een kerstbreak van 40 minuten en luister naar de podcast die Erik Jan maakte met filosoof en publicist Simone van Saarloos over haar debuutroman De vrouw die


'Dit is mijn maximum' - Erik Jan Harmens

'Dit is mijn maximum'

Dichter, schrijver (én kersverse columnist van Het Parool!) Erik Jan Harmens kraakt voor drie avonden de Roode Bioscoop. Maarten Moll interviewde hem hierover in Het Parool van vandaag. 'Ik mag laten zien waar mijn hart vol van is.'


Drie decemberavonden met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Drie decemberavonden met Erik Jan Harmens

Greetings! In de maand december kraakt schrijver en dichter Erik Jan Harmens het misschien wel mooiste theater van Amsterdam: De Roode Bioscoop. Op 21, 22 en 23 december stelt hij drie prachtige programma's samen met jonge dichters, vluchtelingen en zijn kompaan Ilja Leonard Pfeijffer. Vergroot je wereld, en wees erbij.


Erik Jan Harmens krijgt eigen column in Het Parool - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens krijgt eigen column in Het Parool

Stolz! De verhalen over de hoofdpersoon uit Pauwl, de in februari te verschijnen roman van onze Erik Jan Harmens, zijn vanaf nu iedere zaterdag te lezen in Het Parool, in het feuilleton Berichten uit De Driemaster, over leven met autisme.


Erik Jan Harmens in gesprek met Vrouwkje Tuinman - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Vrouwkje Tuinman

Erik Jan sprak met Vrouwkje Tuinman over haar onlangs bij Uitgeverij Cossee verschenen nieuwe roman Afscheidstournee, het verhaal over de lijfelijke nalatenschap van de 'Violist des Duivels' Nicolò Paganini (1782-1840).


Erik Jan leest Ilja in De Nieuwe Liefde - Erik Jan Harmens

Erik Jan leest Ilja in De Nieuwe Liefde

Zondag 11 december is er iets moois in De Nieuwe Liefde in Amsterdam: een middag rondom het werk van Ilja Leonard Pfeijffer, een van de favoriete dichters van Femke Halsema. Zij, Ellen ten Damme, Katja Schuurman, Zihni Özdil en ook Erik Jan lezen voor en vertellen over Ilja's werk.


Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens

Deze week kunnen we weer gaan genieten van Erik Jan Harmens' verhalen op Radio 1: tune rond middernacht in tijdens Nooit Meer Slapen voor flink wat nachtelijk vertier. 


Erik Jan Harmens in gesprek met Jente Posthuma - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Jente Posthuma

Erik Jan Harmens ging in gesprek met Jente Posthuma, die onlangs zeer succesvol debuteerde met de roman Mensen zonder uitstraling, uitgegeven bij Atlas Contact. 'Ik vind het moeilijk om over de inhoud van dit boek te praten, omdat er niet veel gebeurt, en als je dat zegt klinkt het heel onaantrekkelijk.' 


Activistische dichtkunst - Erik Jan Harmens

Activistische dichtkunst

Casper van der Veen van Literair Nederland besprak Duetten, de bundel die Erik Jan schreef samen met Ilja Leonard Pfeijffer. 'Duetten trakteert ons op twee nietsontziende dichters die de wereld (en de lezer) op schitterende wijze bij de kladden grijpen en er flink van langs geeft...Hun gedichten lopen over van urgentie.'


Slaapservice Erik Jan Harmens bij Opium op 4 - Erik Jan Harmens

Slaapservice Erik Jan Harmens bij Opium op 4

Wanneer de nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark brandt er nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Woensdagavond 2 november horen we Erik Jan Harmens.


Grunberg, Griffioen, Harmens & Pfeijffer en Witzel op achtste editie Het Grote Gebeuren - Erik Jan Harmens

Grunberg, Griffioen, Harmens & Pfeijffer en Witzel op achtste editie Het Grote Gebeuren

Zaterdagavond 5 november organiseert Stichting Literaire Activiteiten Groningen de achtste editie van Het Grote Gebeuren. En ook Lebowski is van de partij met optredens van Jonathan Griffioen, Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeiffer, Frank Witzel én Arnon Grunberg.


Lebowski op Crossing Border Festival - Erik Jan Harmens

Lebowski op Crossing Border Festival

De line-up is compleet! Op 4 en 5 november staan ze op het podium op verschillende locaties in Den Haag: Arnon Grunberg, Kat Kaufmann, Barry Hay & Sander Donkers, Leon Verdonschot, Will Carruthers en Ilja Leonard Pfeijffer & Erik Jan Harmens.


Erik Jan Harmens in gesprek met Marijke Hanegraaf - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Marijke Hanegraaf

Vanuit Poëziecentrum Nederland in Nijmegen gaat Erik Jan Harmens in gesprek met dichter Marijke Hanegraaf (1946), die in 2001, dus pas op 55-jarige leeftijd, debuteerde en onlangs bij De Arbeiderspers haar vierde dichtbundel publiceerde: Ergens slapen de anderen. Een bundel over afstand, 'stampen' en geloven, en het vinden van zekerheid (en ook weer niet) in de wetenschap.


Het Grote Gebeuren met Harmens & Pfeijffer - Erik Jan Harmens

Het Grote Gebeuren met Harmens & Pfeijffer

En de tour gaat door! Op zaterdagavond 5 november vertolken Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer hun Duetten tijdens de achtste editie van Het Grote Gebeuren in Groningen.


Gelukszoekers in contrapunt - Erik Jan Harmens

Gelukszoekers in contrapunt

Lars Bernaerts van De Reactor besprak Duetten, de bundel die Erik Jan schreef samen met Ilja Leonard Pfeijffer. 'De tegelijk speelse en snijdende interacties maken deze gedichten ook voor de lezer tot een belevenis – geen idyllische ervaring maar een onrustbarende tocht. Die leeservaring past bij de tot mislukken gedoemde queeste naar geluk in een wereld die uit een exces van bedrieglijke geluksbeelden opgetrokken is.'


Erik Jan Harmens in gesprek met Ingmar Heytze - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (1970) schreef talloze dichtbundels, die onlangs bij elkaar werden gebracht in de omvangrijke bloemlezing Voor de liefste onbekende (uitgeverij Podium). Generatiegenoot Erik Jan Harmens sprak met 'm over dertig jaar dichterschap.


Read My World met Erik Jan en Anneke - Erik Jan Harmens

Read My World met Erik Jan en Anneke

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober staan Anneke Claus en Erik Jan Harmens op de planken tijdens Dichtersmarathon - Read My World in de Tolhuistuin in Amsterdam.


Woensdag Gedichtdag: Duetten - Erik Jan Harmens

Woensdag Gedichtdag: Duetten

Ellen Deckwitz kiest voor NRC Next elke woensdag een gedicht bij de stemming van de dag. Deze week koos ze een fragment van het 'Negende Duet' uit Duetten, de dichtbundel van Erik Jan en Ilja Leonard Pfeijffer.


Grunberg, Hay, Pfeijffer & Harmens, Carruthers en Kaufmann op Crossing Border 2016 - Erik Jan Harmens

Grunberg, Hay, Pfeijffer & Harmens, Carruthers en Kaufmann op Crossing Border 2016

De eerste Crossing Border-namen zijn bekend! Ook Lebowski is van 2 t/m 6 november weer present op het leukste Haagse muziek- en literatuurfestival van het jaar, samen met Arnon Grunberg, Barry Hay, Ilja Leonard Pfeijffer & Erik Jan Harmens, Will Carruthers en Kat Kaufmann.


Erik Jan Harmens in gesprek met Stella Bergsma - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Stella Bergsma

Erik Jan Harmens is op bezoek bij zangeres, columnist en schrijver Stella Bergsma en interviewt haar over haar debuutroman Pussy Album, een uitgave van Nijgh & Van Ditmar. 'Bij de hoofdpersoon in het boek, Eva, betekent sodemieter op eigenlijk: kom naar me toe.'


De Nachtzoen van Erik Jan - Erik Jan Harmens

De Nachtzoen van Erik Jan

'In het tv-programma De Nachtzoen deelt een charismatisch, gloedvol persoon die zo onontbeerlijke nachtzoen uit aan het Nederlandse volk. Vijf minuten troost in roerige tijden.' Dat kun je wel aan Erik Jan overlaten. Kijk hier terug!


De Slaapservice met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

De Slaapservice met Erik Jan Harmens

Wanneer de nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark brandt er nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Dinsdagavond 6 september horen we Erik Jan Harmens.


Lebowski Loves de Amsterdamse Boekenparade 2016! - Erik Jan Harmens

Lebowski Loves de Amsterdamse Boekenparade 2016!

Het literaire seizoen is geopend! Deze maand start de Boekenparade in Amsterdam. Sarah Meuleman, Erik Jan Harmens, Frank Witzel, Karolien Berkvens en Kim van Kooten zijn erbij: bekijk het programma hier.


Lebowski op de Uitmarkt - Erik Jan Harmens

Lebowski op de Uitmarkt

Vrijdag gaat de Amsterdamse Uitmarkt van start! Ook Lebowski is present. Lees hier wie, wat en waar.


Harmens & Pfeijffer op Ãœberamstel - Erik Jan Harmens

Harmens & Pfeijffer op Ãœberamstel

Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer zijn on fire! Hun theatertour rondom Duetten is in volle gang. Dit weekend staan ze niet alleen op de Amsterdamse Uitmarkt, maar zijn ze ook present tijdens de tweede editie van Ãœberamstel.


'Dit samenspel werkt' - Erik Jan Harmens

'Dit samenspel werkt'

Mocht u zich afvragen waar de recensies blijven van Duetten: de eerste is binnen. Ernst Jan Peters van het blog Rijmrijk bezocht Harmens' en Pfeijffers eerste gezamenlijke optreden tijdens Het Tuinfeest en deed verslag.


Erik Jan Harmens te gast bij Opium op Radio 4 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens te gast bij Opium op Radio 4

Tune dinsdagavond 16 augustus om 22.30 uur even in op Radio 4: Opium-presentatrice Andrea van de Pol gaat tot middernacht in gesprek met Erik Jan. Over poëzie, zijn favoriete klassieke muziek en zijn nieuwste bundel Duetten, die hij samen met Ilja Leonard Pfeijffer schreef.


'Een gedicht is geen gecodeerde boodschap' - Erik Jan Harmens

'Een gedicht is geen gecodeerde boodschap'

Ellen Deckwitz schreef in NRC Handelsblad over de drie hardnekkigste misverstanden over poëzie, en gebruikt daarbij voorbeelden uit het werk van Maarten van der Graaff, Tjitse Hofman en Erik Jan Harmens.


Harmens & Pfeijffer on tour - Erik Jan Harmens

Harmens & Pfeijffer on tour

Met een lovend ontvangen optreden op Het Tuinfeest is de tour van Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer nu officieel van start. Dit najaar klinken hun Duetten door het hele land. Bekijk hier waar en wanneer je de wapenbroeders kunt gaan zien!


Harmens & Pfeijffer op poëziefestival Het Tuinfeest - 6 augustus in Deventer - Erik Jan Harmens

Harmens & Pfeijffer op poëziefestival Het Tuinfeest - 6 augustus in Deventer

Afgelopen zaterdag kon je getuige zijn van flink wat literair spektakel: de oude binnenstad van Deventer werd zoals elk jaar omgetoverd tot een podium voor meer dan 30 dichters, waaronder ook onze Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer.


Erik Jan Harmens schrijft kinderboek - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens schrijft kinderboek

Yes! Samen met Elise van Iterson tekende Erik Jan deze week een contract voor een geïllustreerd kinderboek, getiteld Hans is kwijt


Erik Jan Harmens in gesprek met Diana Ozon - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Diana Ozon

In het Amsterdamse volkstuincomplex Nut & Genoegen sprak Erik Jan met schrijver, dichter en performer Diana Ozon over haar nieuwe dichtbundel Zwerfzang. Als zestienjarige beginnend dichter keek Erik Jan al naar haar op: 'Ik zag dat dichten niet alleen poëzie op papier was, maar zeker ook iets wat je op een podium kon uitspreken.'


Erik Jan Harmens in de Prinsentuin - zondag 24 juli - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in de Prinsentuin - zondag 24 juli

Aanstaande vrijdag, 22 juli, begint de 19e editie van Dichters in de Prinsentuin, het grootste poëziefestival van Nederland en Vlaanderen. Groningen wordt het hele weekend overspoeld door meer dan 60 (gevestigde en nieuwe) dichters uit Nederland, België, Groot-Brittannië en Macedonië.


Vijfde duet (voorpublicatie) - Erik Jan Harmens

Vijfde duet (voorpublicatie)

'Twee dichters. Twee zielsverwanten. Eén bundel. Eén podium.' Volgende maand verschijnt Duetten, de duobundel die Erik Jan maakt samen met Ilja Leonard Pfeijffer. Op het Lebowski Blog geven we een sneak peek: duet nummer vijf!


Harmens en Pfeijffer in duet op Lowlands - Erik Jan Harmens

Harmens en Pfeijffer in duet op Lowlands

De wapenbroeders en schrijversvrienden Ilja Leonard Pfeijffer en Erik Jan Harmens brengen deze zomer hun dichtbundel Duetten uit. Op zaterdag 20 augustus klimmen ze samen het podium op tijdens Lowlands, waarvan het programma vandaag bekend werd gemaakt.


'Harmens' gedichten staan bol van de energie' - Erik Jan Harmens

'Harmens' gedichten staan bol van de energie'

Hans Puper van Meander Magazine schreef een mooie recensie over Erik Jans in maart verschenen verzamelbundel Ik noem dit poëzie.


Erik Jan Harmens gastcolumnist bij Nooit Meer Slapen - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens gastcolumnist bij Nooit Meer Slapen

Deze week is onze Erik Jan opnieuw gastcolumnist voor het Radio1-programma Nooit Meer Slapen. Vijf nachten op rij is hij om 1 uur 's nachts te horen met een nieuw fictief verhaal over de actualiteit waarover hij in gesprek gaat met presentator Pieter van der Wielen.


Harmens en Pfeijffer in Babel Magazine - Erik Jan Harmens

Harmens en Pfeijffer in Babel Magazine

Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer sieren de cover van het juli-augustusnummer van Babel, het magazine van de Universiteit van Amsterdam. 


Erik Jan Harmens spreekt tijdens DartReport Seminar op 30 juni - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens spreekt tijdens DartReport Seminar op 30 juni

Op donderdagmiddag 30 juni is Erik Jan te gast in de voormalige schippersbeurs De Bonte Zwaan bij een inspirerende seminar van DartGroup, waar hij namens Citigate First Financial zal spreken over 'integrated reporting'.


 


Erik Jan Harmens in gesprek met Bernard Wesseling - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Bernard Wesseling

Erik Jan was in Amsterdam Noord op bezoek in de woonark van Bernard Wesseling, die onlangs zijn dichtbundel & de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal publiceerde bij uitgeverij Querido.


Drie sterren voor 'Ik noem dit poëzie' in Noordhollands Dagblad - Erik Jan Harmens

Drie sterren voor 'Ik noem dit poëzie' in Noordhollands Dagblad

Afgelopen week verscheen er een recensie in het Noordhollands Dagblad over Ik noem dit poëzie, Erik Jans vuistdikke verzamelbundel.


Nieuwe roman Erik Jan Harmens verschijnt in 2017 - Erik Jan Harmens

Nieuwe roman Erik Jan Harmens verschijnt in 2017

In januari 2017 verschijnt Pauwl, een geestige en ontroerende roman van Erik Jan Harmens over leven met autisme (en andere dingen die op zich niks met autisme te maken hebben).


Kom op zondag 26 juni naar Lebowski Live #5! - Erik Jan Harmens

Kom op zondag 26 juni naar Lebowski Live #5!

Zondag 26 juni is het tijd voor de laatste Lebowski Live voor de zomer, en dat doen we samen met Erik Jan Harmens, Johan Fretz, Anneke Claus, Jonathan Griffioen, Roxane van Iperen, Anja Sicking, Jonah Falke, Mick Johan, Joost Vandecasteele en Karolien Berkvens (die laatste twee komen er zelfs speciaal voor uit Brussel en Berlijn).


Nieuwe Types Festival met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Nieuwe Types Festival met Erik Jan Harmens

Op vrijdag 24 juni rijd je een literair rondje door de Arnhemse binnenstad tijdens het festival Nieuwe Types. Erik Jan treedt daar samen met Alex Boogers en Juliet Gagnon op in boekhandel Het Colofon.


Gedichten tegen de buitenkant - Erik Jan Harmens in Trouw - Erik Jan Harmens

Gedichten tegen de buitenkant - Erik Jan Harmens in Trouw

Vandaag in Trouw ruim aandacht voor Ik noem dit poëzie, de onlangs bij Lebowski verschenen verzamelde gedichten van Erik Jan Harmens. 'Dat de kwetsbaarheid overal in de met drank, seks en testosteron beladen regels voelbaar is, is deel van de charme van het werk,' schrijft Janita Monna.


Erik Jan Harmens in gesprek met Rodaan al Galidi - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Rodaan al Galidi

'Als je geen paspoort hebt en geen verblijfsvergunning, sta je naakt tegenover het systeem en het systeem staat naakt tegenover jou, net als bij een bokswedstrijd. Het is genadeloos als je geen nummertje hebt. Dan ben jij helemaal geen mens.'


Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer in duet tijdens Leidse Olympus - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer in duet tijdens Leidse Olympus

Als grande finale van de Signatures Cultuurweken spelen op zondagavond 29 mei de beste dichters, schrijvers en musici van het vaderland de sterren van de hemel tijdens de vierde editie van de Leidse Olympus.


Erik Jan Harmens in gesprek met Arnon Grunberg - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Arnon Grunberg

Erik Jan sloot zich samen met Arnon Grunberg en een bak kaasstengels een halfuur lang op in de Schrijverskamer van Overamstel uitgevers. Luister hier naar wat daar gebeurde.


Erik Jan Harmens in gesprek met Astrid Roemer - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Astrid Roemer

Erik Jan reisde af naar Gent voor een interview met Astrid Roemer, die deze maand de P.C. Hooft-prijs ontvangt.


Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Nooit Meer Slapen met Erik Jan Harmens

Heb je Erik Jan gemist afgelopen maand bij Nooit Meer Slapen? Lees alle columns hier terug.


Erik Jan Harmens in gesprek met Maartje Smits - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Maartje Smits

Erik Jan reisde af naar Amsterdam-Noord voor een interview met dichter Maartje Smits (1986).


Erik Jan Harmens in gesprek met Alfred Birney - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Alfred Birney

‘Als je geslagen wordt door je vader, word je in ieder geval wél aangeraakt.’ Erik Jan sprak met Alfred Birney over zijn onlangs verschenen, autobiografische roman De tolk van Java: een indrukwekkende vertelling over geweld, verlating en ontworteling.


Erik Jan Harmens tekent voor nieuwe roman - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens tekent voor nieuwe roman

Vanmiddag werden er weer kaasstengels en cola tevoorschijn gehaald op Lebowski Headquarters: er werd geproost op de verschijning van de zesde (!) druk van Hallo muur en Erik Jan tekende voor zijn vierde roman.


Erik Jan Harmens treedt op tijdens het Groot Letterfestival 2016 - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens treedt op tijdens het Groot Letterfestival 2016

Op zondag 10 april is Erik Jan Harmens in het Eindhovense zorgcentrum Vitalis Peppelrode, waar hij wordt geïnterviewd over Hallo muur, zijn sterk autobiografische roman waarin hij afrekent met zijn verleden als alcoholist. Voorafgaand aan het interview staat hij samen op het podium met een andere rasechte performer, Jules Deelder.


Leven na Hallo muur - Erik Jan Harmens

Leven na Hallo muur

Vorige week verscheen van Erik Jan Harmens bij Lebowski Publishers: Ik noem dit poëzie - Verzamelde gedichten. Zojuist verscheen ook - in een prachtig nieuw omslag - de zesde druk van Hallo muur, zijn derde en meest succesvolle roman. Om dat succes te vieren wordt er de komende tijd een aantal ‘nabeschouwingen’ gepubliceerd op het Lebowski Blog.


Erik Jan Harmens over 'Het monster van de angst' - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens over 'Het monster van de angst'

Elke maand bespreekt Harmens voor tijdschrift Zin een gedicht. Voor april koos hij een toepasselijk werk van Dichter des Vaderlands Anne Vegter. 


'Ik noem dit liefde' - Erik Jan Harmens

'Ik noem dit liefde'

'Het is volbracht, het is gedaan, mijn Verzamelde Gedichten zijn verschenen en gepresenteerd, ik kan wel dansen.'


Erik Jan Harmens in gesprek met Menno Wigman - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Menno Wigman

'Ik begin met de allerlastigste, meest taaie vraag die je je maar kunt stellen. Dat woord geluk, laten we het daar eens over hebben. Wat is dat, geluk?'


Bundelpresentatie 'Ik noem dit poëzie' - Wees welkom! - Erik Jan Harmens

Bundelpresentatie 'Ik noem dit poëzie' - Wees welkom!

Op dinsdagavond 22 maart presenteert Erik Jan Harmens zijn nieuwe poëziebundel Ik noem dit poëzie.


Marieke Poelmann doet verslag van Lost & Found - Erik Jan Harmens

Marieke Poelmann doet verslag van Lost & Found

Schrijfster Marieke Poelmann was op vrijdag 4 maart bij het maandelijkse event Lost & Found in het KattenKabinet, waar Erik Jan Harmens vertelde over de 'Zwagergids' en 'Hitshot' van Joost Zwagerman.


Erik Jan Harmens in gesprek met Bart Chabot - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Bart Chabot

Erik Jan reisde af naar het Carlton Hotel in Den Haag en sprak daar met Bart Chabot over zijn recent verschenen dichtbundel 'Bananenrepubliek'.


Eerste editie Lebowski Live groot succes - Erik Jan Harmens

Eerste editie Lebowski Live groot succes

Afgelopen zondag stroomde De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam-West vol voor de eerste editie van Lebowski Live, het nieuwe maandelijkse evenement georganiseerd door Lebowski Publishers en De Nieuwe Boekhandel. Erik Jan Harmens was een van de negen auteurs die voordroegen uit nieuw werk.


Bekijk hier waar Erik Jan Harmens deze week te vinden is - Erik Jan Harmens

Bekijk hier waar Erik Jan Harmens deze week te vinden is

Erik Jan gaat deze week de hort op; lees hier waar je hem kunt zien!


Erik Jan Harmens in gesprek met Anton Korteweg - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Anton Korteweg

Afgelopen oktober verscheen Ouderen zijn het gelukkigst, de verzamelbundel van dichter Anton Korteweg. Erik Jan ging bij hem langs en sprak met hem over forenzen per racefiets van Leiden naar Den Haag, het verschil tussen een geliefde en een skelethoer, en over het niveau van zijn eigen werk: ‘Ik vind mezelf een soort Menno Wigman light.'


Volg Erik Jan Harmens en zijn roman in de maak tijdens LEBOWSKI LIVE - Erik Jan Harmens

Volg Erik Jan Harmens en zijn roman in de maak tijdens LEBOWSKI LIVE

Lebowski Publishers presenteert in samenwerking met De Nieuwe Boekhandel het nieuwe event LEBOWSKI LIVE! Erik Jan is een van de tien Lebowski-auteurs die je vanaf zondag 28 februari tien maanden lang kan volgen. 


NK Poetry Slam 2016 en Kampvuur in de Stad groot succes - Erik Jan Harmens

NK Poetry Slam 2016 en Kampvuur in de Stad groot succes

Het NK Poetry Slam 2016 - volgens presentator Ellen Deckwitz 'de beste finale sinds jaren' - en Kampvuur in de Stad zijn voorbij. Voor iedereen die het gemist heeft: Boekenkrant en CJP waren erbij en deden verslag.


Erik Jan Harmens op longlist Libris Literatuur Prijs 2016! - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens op longlist Libris Literatuur Prijs 2016!

Erik Jan Harmens heeft een plek veroverd op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2016 met zijn prachtige roman Hallo muur. De jury van de prijs, voorgezeten door Shellbestuurder Dick Benschop, koos uit 180 inzendingen achttien romans voor de longlist. De zes nominaties worden op 6 maart bekend gemaakt in het Rijksmuseum, de winnaar van de prijs volgt op maandag 9 mei.


Kampvuur in de stad komt naar Amsterdam! - Erik Jan Harmens

Kampvuur in de stad komt naar Amsterdam!

Begin januari ging Erik Jan Harmens muzikaal en literair de dialoog aan met Anne Caesar van Wieren in Tivoli/Vredenburg in Utrecht. Voor wie daar niet bij kon zijn, en ook de eerste succesvolle editie tijdens Into The Great Wide Open 2015 heeft moeten missen: goed nieuws, Kampvuur komt naar Amsterdam! Op zondag 7 februari om 20.15 uur gaat het los in De Kleine Komedie, met naast Erik Jan en Anne Caesar ook Lieke Marsman en Melle de Boer, Maartje Wortel en Anne Soldaat, Tjitske Jansen en Clean Pete. 


Erik Jan Harmens interviewt Dichter des Vaderlands Anne Vegter - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens interviewt Dichter des Vaderlands Anne Vegter

Het is weer Gedichtendag! Erik Jan reisde af naar Rotterdam voor een diepgaand gesprek met Anne Vegter, die sinds Gedichtendag 2013 (en tot en met januari 2017) Dichter des Vaderlands is. Want wat is er eigenlijk veranderd sinds ze deze eervolle, maar ook verantwoordelijke titel met zich meedraagt?


Erik Jan Harmens treedt op tijdens Avond van de Poëzie in Kranenburgh - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens treedt op tijdens Avond van de Poëzie in Kranenburgh

In 2012 reisde Erik Jan Harmens samen met Lucas Hirsch, Hélène Gelens en Joost Zwagerman (1963-2015) door Amerika. Erik Jan, Lucas en Hélène vertellen over deze bijzondere trip tijdens de Avond van de Poëzie op zaterdag 30 januari in KRANENBURGH in Bergen (NH). Dichter Tsead Bruinja leidt de avond en er zijn optredens van onder meer K. Schippers, Pieter Boskma, Neeltje Maria Min, Daniel Vis en Mieke van Zonneveld.


Erik Jan Harmens in de jury van finale NK Poetry Slam  - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in de jury van finale NK Poetry Slam

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016, samen met juryleden Erik Jan Harmens, Ellen ten Damme en Stefan Hertmans. 


Erik Jan Harmens draagt voor tijdens Eenzame Uitvaart - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens draagt voor tijdens Eenzame Uitvaart

Gisterenochtend was Erik Jan Harmens dichter van dienst tijdens de 200e Eenzame Uitvaart in Amsterdam. Speciaal voor de overleden Jurjen Hoomans (1945-2016) schreef hij een gedicht dat hij tijdens de dienst voordroeg in uitvaartcentrum Zuid.


Vanavond bij Jinek: Erik Jan Harmens over stoppen met alcohol - Erik Jan Harmens

Vanavond bij Jinek: Erik Jan Harmens over stoppen met alcohol

In de maand van Dry January is Erik Jan Harmens vanavond te gast in de uitzending van Jinek, samen met journalist Tanja van Bergen, waar ze spreken over stoppen met het drinken van alcohol. Kijken dus, om 23.00 uur op NPO1!


Kampvuur in de stad met Erik Jan Harmens (Utrecht)  - Erik Jan Harmens

Kampvuur in de stad met Erik Jan Harmens (Utrecht)

Kampvuur, een groot succes tijdens Into The Great Wide Open 2015, krijgt een vervolg! Tijdens Kampvuur in de Stad (een samenwerking tussen SLAA, Excelsior, Stichting Tolhuistuin en Atlas Contact) wordt het gedachtegoed van schrijvers en muzikanten gebundeld. Schrijvers/dichters worden gekoppeld aan muzikanten en elk duo gaat muzikaal en literair de dialoog met elkaar aan. Eerst maken ze al corresponderend kennis met elkaars werk en wanneer ze dat al kennen gaan ze direct naar de volgende stap: waar voelen ze verwantschap, waar vinden ze dat terug?

 


Erik Jan Harmens in Het Parool over nooit meer drinken - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in Het Parool over nooit meer drinken

'Iedereen heeft bij de term alcoholist het hardnekkige beeld van een loser die ergens schuimbekkend op de grond van een metrostation ligt, maar niets is minder waar. Ik was vader, had werk: eigenlijk ging alles goed. Maar er waren twee Erik Jannen: daarvan was er één heel donker. Die zat 's avonds als iedereen naar bed was tot diep in de nacht te schrijven: dronken, dan wel aangeschoten. De kater trok pas ergens rond de volgende middag weg.'

 


KRIS KROS-dj Yuki Kempees vol lof over Hallo muur - Erik Jan Harmens

KRIS KROS-dj Yuki Kempees vol lof over Hallo muur

Yuki Kempees, Glamour-columnist en onder meer bekend van het dj-trio Kris Kros in Amsterdam, vertelt in een interview met Glamour over zijn afgelopen jaar en waarom iedereen Hallo muur van Erik Jan zou moeten lezen: 'Ik kan me goed herinneren dat ik in een donkere nacht in februari niet kon slapen, toen ben ik erin begonnen. Met twee flessen wijn las ik de hele nacht door, in de ochtend dronk ik een koffie of acht en voor de middag was het boek uit. Die man heeft geen boek geschreven, hij heeft een wolkenkrabber van woorden gebouwd.' 
 


Erik Jan Harmens gastcolumnist voor radioprogramma Nooit Meer Slapen - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens gastcolumnist voor radioprogramma Nooit Meer Slapen

Deze week is Erik Jan gastcolumnist voor het VPRO-radioprogramma Nooit Meer Slapen. Vijf nachten op rij is hij om 1 uur 's nachts op NPO Radio 1 te horen met een nieuw verhaal over de actualiteit waarover hij in gesprek gaat met presentator Pieter van der Wielen.


Erik Jan Harmens in duet met Ilja Leonard Pfeijffer - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in duet met Ilja Leonard Pfeijffer

Twee dichters. Twee zielsverwanten. Eén bundel. Eén podium.

Een klein jaar lang stuurden ze elkaar met sardonisch genoegen strofes, gaven voorzetten om elkaar vlak voor het inkoppen pootje te lichten. Dit voorjaar publiceren Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer samen de bundel Duetten.

De vriendschap tussen Erik Jan en Ilja is gebaseerd op hun compromisloosheid; hun liefde voor taal; het gevoel voor vuige humor; de totale inzet. In Duetten klinken twee stemmen van geheel verschillende klankkleur die in onwaarschijnlijke samenzang een dringend lied zingen dat de wereld naar de ratsmodee gaat.

Duetten verschijnt in april 2016 bij Lebowski Publishers.


Erik Jan bespreekt Lucas Hirsch in Zin Magazine - Erik Jan Harmens

Erik Jan bespreekt Lucas Hirsch in Zin Magazine

Elke maand schrijft Erik Jan Harmens in tijdschrift Zin over waarom poëzie lezen gelukkig maakt. Deze maand bespreekt hij het gedicht 'Ontsla me van alles wat ik liefheb' van Lucas Hirsch.


Erik Jan en Club Trio Bier - Erik Jan Harmens

Erik Jan en Club Trio Bier

Op zaterdag 21 november leest Erik Jan Harmens voor tijdens een muzikale en literaire avond in Club Trio Bier, in de theaterzaal van de KHL aan de Oostelijke Handelskade 44 in Amsterdam, samen met muziekband Trio Bier, De Tobbers, Mieke Stemerdink en Jan Robijns. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.


Erik Jan Harmens in gesprek met Matt Haig tijdens Crossing Border op 13 november - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Matt Haig tijdens Crossing Border op 13 november

Op vrijdag 13 november wordt Erik Jan Harmens tijdens het Crossing Border festival in Den Haag samen met Matt Haig op het podium geïnterviewd door Jasper Henderson over hun boeken 'Hallo muur' en 'Redenen om te blijven leven'. Erik Jan verheugt zich hier echt enorm op en zou het geweldig vinden als jullie allemaal komen kijken. Kaartjes bestellen kan hier.


Erik Jan Harmens in gesprek met Victor Schiferli - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in gesprek met Victor Schiferli

Voor de website Literatuurplein interviewde Erik Jan Harmens dichter Victor Schiferli over zijn prachtbundel 'De man van vroeger'. Camera: Joey Boink. Regie: Iris Koppe. Kijk hier het interview terug.


De muur, Wim Brands en The School of Life - Erik Jan Harmens

De muur, Wim Brands en The School of Life

Wim Brands selecteerde 'Hallo muur' als eerste boek voor zijn eerste School of Life class... 


Het kan anders - Erik Jan Harmens

Het kan anders

Voor iedereen die anders wil en op zoek is naar nieuwe ideeën en handvaten, óf in gesprek wil met andere change-makers: op 13 oktober treedt Erik Jan Harmens op tijdens het dagcongres ‘Het kan anders’ een initiatief van de Regio Academy,


Sunday Matinee - Erik Jan Harmens

Sunday Matinee

Op zondagavond 18 oktober is Erik Jan Harmens te zien tijdens Sunday Matinee: een cabareteske samenkomst van schrijvers, muzikanten en stand-up comedians die om beurten van zich laten horen. Deze editie zullen naast Erik Jan Harmens ook Tjitske Jansen, Elfie Tromp, Walter van den Berg, Emma Curvers en Wouter Waanders optreden. Met muziek van DJ Y’Skid en Elco Weitering (Def Americans). De presentatie is in handen van Henk van Straten.

Voor meer informatie over Watershed en de Sunday Matinee, zie hier!

Tijd: 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Blue Collar Theater (Klokgebouw 15, Eindhoven)
Kaarten: € 10,- (verkoop aan de deur)


Hoe word je een geweldige dichter? Erik Jan Harmens interviewt Ellen Deckwitz   - Erik Jan Harmens

Hoe word je een geweldige dichter? Erik Jan Harmens interviewt Ellen Deckwitz

In Zo word je een geweldige dichter, een nieuw deel in de Schrijfbibliotheek van Atlas Contact, reikt Ellen Deckwitz de beginnende en gevorderde dichter inzichten en instrumenten aan om van een idee, een beeld, een gevoel of een inval een sterk gedicht te maken. ‘Een gedicht mag over alles gaan. Het zou over ik noem maar wat een festival kunnen gaan, over dat je eigenlijk helemaal niet van snijbonen houdt en dat je een totale aversie hebt tegen adoptiekinderen. Ook mag het een flink gebrek aan respect voor poëzie bevatten.’


Interview met Erik Jan Harmens in LVVP Vrijgevestigd - Erik Jan Harmens

Interview met Erik Jan Harmens in LVVP Vrijgevestigd

‘Ik was wanhopig op zoek naar een zinvol bestaan, maar kon dat niet vinden, ondanks het feit dat ik een goede baan, een mooie leaseauto en een gaaf gezin had en een redelijk succesvol dichter en schrijver ben.’ 


Bloemlezing Als een zwerfkei - Dichters over Bob Dylan - Erik Jan Harmens

Bloemlezing Als een zwerfkei - Dichters over Bob Dylan

‘Like a Rolling Stone’, in 1965 voor het eerst door Bob Dylan gezongen op zijn lp Highway 61 Revisited, is nog altijd een mijlpaal in zijn oeuvre. En niet voor niets duikt de naam van Dylan elk jaar weer op als kanshebber op de Nobelprijs voor de Literatuur. 


Interview met Erik Jan Harmens genomineerd voor de Sonja Barend Award 2015 - Erik Jan Harmens

Interview met Erik Jan Harmens genomineerd voor de Sonja Barend Award 2015

De VARA heeft vanochtend de genomineerden voor de Sonja Barend Award bekendgemaakt, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. Arie Boomsma is een van de twaalf kanshebbers. 


Deze week in het NRC: Erik Jan Harmens vertelt honderduit over zijn eerste vakantie zonder ouders - Erik Jan Harmens

Deze week in het NRC: Erik Jan Harmens vertelt honderduit over zijn eerste vakantie zonder ouders

‘Die reis naar Terschelling was eigenlijk alleen maar memorabel omdat het de eerste keer was dat we er zonder ouders opuit trokken.


Erik Jan Harmens in door Arie Boomsma samengestelde bloemlezing Nederlandstalige poëzie - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens in door Arie Boomsma samengestelde bloemlezing Nederlandstalige poëzie

Dit najaar verschijnt bij Uitgeverij Prometheus de bloemlezing Ik weet niet welke weg je neemt. Een persoonlijke keuze uit de Nederlandstalige poëzie over de dood, samengesteld door Arie Boomsma. 


Jan tipt Hallo muur - Erik Jan Harmens

Jan tipt Hallo muur

Tijdschrift Jan tipt 'de zestien beste en mooiste boeken van de afgelopen maanden', waaronder 'Hallo muur'. De naam van de uitgever klopt niet, maar dat de redactie werd 'weggeblazen' en 'een beetje van Erik Jan Harmens ging houden' maakt alles goed.


Op 7 augustus treedt Erik Jan Harmens op tijdens Theater aan Zee - Erik Jan Harmens

Op 7 augustus treedt Erik Jan Harmens op tijdens Theater aan Zee

Twee te vroeg overleden dichters worden herdacht: schrijvers Roderik Six en Erik Jan Harmens brengen een ode aan Thomas Blondeau en Martijn Teerlinck.


Zaterdag in de Volkskrant: Hallo muur als vakantieleestip - Erik Jan Harmens

Zaterdag in de Volkskrant: Hallo muur als vakantieleestip

In de weekendkrant van 4 juli noemt Jean-Pierre Geelen zijn vakantieleestips: Barnes, Auster, Haider Rahman, Krog en Harmens. 


Erik Jan Harmens op Lowlands - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens op Lowlands

Dit jaar organiseert Lowlands de dagelijkse literaire talkshow Lowlands Bookstore XL. Auteurs wordt het hem van het literaire lijf gevraagd. 


Erik Jan Harmens te gast bij ‘Schrijvers en hun geboortegrond’ van de NTR Academie (Radio 5) - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens te gast bij ‘Schrijvers en hun geboortegrond’ van de NTR Academie (Radio 5)

Gisteravond was Erik Jan Harmens te horen in de uitzending van ‘Schrijvers en hun geboortegrond’. De serie gaat in op hoe schrijvers beïnvloed zijn door de plek van hun jeugd en hoe het terug komt in hun werk. Erik Jan Harmens is de 28e gast in de reeks.


Saskia Noort en Wilfried de Jong prijzen Hallo muur van Erik Jan Harmens - Erik Jan Harmens

Saskia Noort en Wilfried de Jong prijzen Hallo muur van Erik Jan Harmens

"Mooi, raak en rauw. Ik lees het nu voor de tweede keer." - Saskia Noort

"Dit is een heel goed boek" - Wilfried de Jong


Leesclub met Erik Jan Harmens tijdens Das Mag Festival - Erik Jan Harmens

Leesclub met Erik Jan Harmens tijdens Das Mag Festival

16 mei 2015 zal Erik Jan Harmens tijdens het Das Mag Festival optreden. !!! Kaarten zijn helaas al uitverkocht !!!


Interview met Erik Jan Harmens in Vrij Nederland - Erik Jan Harmens

Interview met Erik Jan Harmens in Vrij Nederland

Deze week in de Vrij Nederland: een zeven pagina’s tellend interview met Erik Jan Harmens over Hallo muur. (Interview door Jeroen Vullings.) 


Erik Jan Harmens met Arie Boomsma in De Wandeling - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens met Arie Boomsma in De Wandeling

Erik Jan Harmens was onlangs te zien in het KRO programma 'De Wandeling' met Arie Boomsma.


Hallo muur Boek van de maand bij DWDD - Erik Jan Harmens

Hallo muur Boek van de maand bij DWDD

'Hallo muur' van Erik Jan Harmens is Boek van de maand bij 'De Wereld Draait Door'.


Interview met Erik Jan Harmens op Nu.nl - Erik Jan Harmens

Interview met Erik Jan Harmens op Nu.nl

Erik Jan Harmens werd Poetry Slam-kampioen, schreef vijf dichtbundels, twee romans, was poëzierecensent voor Trouw en Parool en dronk 25 jaar lang heel erg veel. Zijn nieuwe boek schetst het verloop van een overmeesterde verslaving.


Hallo muur ligt in de winkel - Erik Jan Harmens

Hallo muur ligt in de winkel

Donderdag 22 januari ontving Erik Jan Harmens het eerste exemplaar van Hallo muur. De presentatie vond plaats in de Nieuwe Boekhandel te Amsterdam. 


Voorpublicatie De muur op Medium - Erik Jan Harmens

Voorpublicatie De muur op Medium

Vandaag een voorpublicatie van Hallo muur op Medium @LebowskiBooks.