- BERICHT -
'Ik noem dit liefde'  - Erik Jan Harmens

'Ik noem dit liefde'

'Het is volbracht, het is gedaan, mijn Verzamelde Gedichten zijn verschenen en gepresenteerd, ik kan wel dansen.'

Afgelopen dinsdag presenteerde Erik Jan Harmens zijn bundel Ik noem dit poëzieDertien jaar na zijn debuut verschijnen In menigten, Underperformer, Gospels en Psalmen, Open mond en een handvol nieuwe gedichten in één prachtige knallende cover. Speciaal voor deze avond schreef Erik Jan een nieuw gedicht, dat werd gedrukt als broadside in een oplage van 100 exemplaren.
 

 

 

 

 

 

 

'Ik noem dit liefde'

 

dit is mijn eerste gedicht
ik heb nog nooit iets geschreven
in een wak gaan liggen
en in dat wak gelegen
was mijn voorstelling van jouw lekkend lijf zo levensecht
dat begeerte als een autowrak werd opgedregd

pas op voor de vlag je bloedt
op wat de mensen in de stad in principe straks verpletteren moet
als een gedicht dat in het hart van een killer is gaan leven

ik zet je neer
en hou van je als na een crash
zo wijdverspreid zijn we nu neergelegd

 

 

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...