- BERICHT -
Grunberg, Griffioen, Harmens & Pfeijffer en Witzel op achtste editie Het Grote Gebeuren  - Erik Jan Harmens

Grunberg, Griffioen, Harmens & Pfeijffer en Witzel op achtste editie Het Grote Gebeuren

Zaterdagavond 5 november organiseert Stichting Literaire Activiteiten Groningen de achtste editie van Het Grote Gebeuren. En ook Lebowski is van de partij met optredens van Jonathan Griffioen, Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeiffer, Frank Witzel én Arnon Grunberg.

Het programma van onze auteurs ziet er als volgt uit:

Jonathan Griffioen wordt om 20.45u geïnterviewd door Theo Hakkert (o.a. Tubantia) over zijn debuut Wijk, de dichtbundel waarmee Jonathan werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. (locatie: Belcampo)

Frank Witzel wordt om 21.30u geïnterviewd door Peter Groenewold, voormalig universitair docent Duits en Geschiedenis. Het gesprek zal gaan over Witzels roman Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht. Bij dit gesprek zullen ook de co-vertalers Ard Posthuma en Josephine Rijnaarts en Duitslandkenner Christoph Buchwald aanwezig zijn (locatie: Het Buro). Daarna leest 22.45-23.00u Frank Witzel samen met zijn vertalers voor uit zijn roman (locatie: Arena).

Arnon Grunberg gaat in gesprek met de Duitse bestsellerauteur Daniel Kehlmann over diens gloednieuwe novelle Je had moeten gaan die op 25 oktober in Nederlandse vertaling uitkwam (vertaald door Josephine Rijnaarts). Ook leest Arnon Grunberg om 22.15u in de Arena voor uit zijn nieuwe boek Aan Nederlagen geen gebrek. Brieven en documenten 1988-1994, dat op 4 november verschijnt.

Dichtbroeders Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeiffer betreden het podium om 23.30u met hun Duetten. Het broederschap levert volgens Het Grote Gebeuren poëzie op 'die bruist als een glas bar le duc. Waar Pfeijffer ronkt is Harmens recht voor z’n raap. In Duetten zien we hoe de heren vanuit Genua en Landsmeer de wereld aanschouwen.' (locatie: Het Buro). De beide heren lezen daarnaast apart van elkaar voor: Pfeiffer van 21.15-21.30u, Harmens van 21.45-22.00u (locatie: Arena)

 

Bekijk het complete programma en meer info over de kaartverkoop op hetgrotegebeuren.nl

Het Grote Gebeuren | zaterdag 5 november | aanvang 20.00u | Groninger Forum: locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...