- BERICHT -
Erik Jan Harmens krijgt eigen column in Het Parool  - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens krijgt eigen column in Het Parool

Stolz! De verhalen over de hoofdpersoon uit Pauwl, de in februari te verschijnen roman van onze Erik Jan Harmens, zijn vanaf nu iedere zaterdag te lezen in Het Parool, in het feuilleton Berichten uit De Driemaster, over leven met autisme.

In Pauwl schetst Erik Jan Harmens een realistisch, ontroerend en humoristisch verhaal over de beperkingen én verrijkingen van een leven met autisme.

Paul (34, bijna 35) heeft autisme. Iedereen spreekt zijn naam verkeerd uit (‘Pauwl’). Hij woont door de week in gezinsvervangend tehuis De Driemaster en gaat elk eerste weekend van de maand naar zijn moeder. In zijn woonkamer staat een terrarium met zijn baardagaam Wilfred. Hij werkt bij de plantsoenendienst en is stiekem verliefd op de veel jongere Carol.

Op een ochtend is Wilfred zoek, moet Paul naar de wc maar ontbreekt de rust en de tijd ervoor, en in het stadhuis, waar Paul van het toilet gebruik mag maken omdat hij niet op de Dixi wil, zijn de bordjes van de dames- en heren-wc omgedraaid. Het is de opmaat naar onverdraaglijke verwarring. Wat die ochtend om 05.30 uur begon als een gewone, kalme dag, verandert in een kleine nachtmerrie.

Pauwl verschijnt op 22 februari bij Lebowski Publishers.

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...