- BERICHT -
Erik Jan Harmens en Simone Atangana Bekono op het Wintertuinfestival  - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens en Simone Atangana Bekono op het Wintertuinfestival

Van 22 t/m 26 november vindt het Wintertuinfestival plaats in Nijmegen. Vijf dagen lang is hier een uiteenlopend programma te vinden: van workshops tot boekpresentaties en van colleges (van onder meer Fresku) tot een Virtual Reality-installatie. Wij tippen, enigszins bevooroordeeld, de bundelpresentatie van Simone Atangana Bekono op vrijdag 24 november en het programma met Erik Jan Harmens op zaterdag 25 november.


Vrijdag 24 november - Simone Atangana Bekono

De Avond van de grote beloftes: een avond vol talent, verhalen en performances. Vanavond zet Wintertuin talent op een bijzondere manier in de spotlight. Van interviews met aanstormende tachtigplussers tot hoorspelen met een ipad: dit is het moment om de schrijvers van morgen te ontmoeten. In haar afstudeerbundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren bestudeert Simone Atangana Bekono de invloed die de Westerse cultuur op haar heeft als Nederlands-Kameroense vrouw. Na groot succes wordt haar bundel opnieuw uitgegeven door Wintertuin en Lebowski. Tijd voor een feestelijke presentatie met voordrachten en interviews!

Tijd: 20.30-00.30 u | Tickets €7,50 (normaal) / €5,00 (Student of CJP)
Meer info en tickets hier.


Zaterdag 25 november - Erik Jan Harmens

Wat is het belang van verhalen vertellen en lezen? Erik Jan Harmens en Franca Treur gaan erover in gesprek onder leiding van schrijver Lotte Lentes. Hun eigen boeken zullen hierbij het vertrekpunt vormen.

Erik Jan Harmens is schrijver en dichter. In 2002 werd hij de eerste Poetry Slam-kampioen van Nederland. Een jaar later verscheen zijn debuutbundel In menigten. In 2005 volgde Underperformer. Met Kleine doorschijnende man (2008), Erik Jans eerste roman, vestigde hij zijn naam als auteur. In 2015 werd de sterk autobiografische roman Hallo muur gepubliceerd, dat tot Boek van de Maand werd gekozen door De Wereld Draait Door.

Tijd: 20.00u-03.00u | Tickets €17,50 (normaal) / €12,50 (student of CJP)
Meer info en tickets hier.


Lebowski in the house

Ook leuk: hoofdredacteur van Lebowski Jasper Henderson gaat zaterdag in gesprek met Adriaan van Dis, en onze redacteur Maaike Pleging neemt de presentatie van Op Ruwe Planken op zich.

Voor meer informatie over Wintertuinfestival en het volledige programma klik hier.

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...