Nieuws

Erik Jan Harmens treedt op tijdens Avond van de Poëzie in Kranenburgh - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens treedt op tijdens Avond van de Poëzie in Kranenburgh

In 2012 reisde Erik Jan Harmens samen met Lucas Hirsch, Hélène Gelens en Joost Zwagerman (1963-2015) door Amerika. Erik Jan, Lucas en Hélène vertellen over deze bijzondere trip tijdens de Avond van de Poëzie op zaterdag 30 januari in KRANENBURGH in Bergen (NH). Dichter Tsead Bruinja leidt de avond en er zijn optredens van onder meer K. Schippers, Pieter Boskma, Neeltje Maria Min, Daniel Vis en Mieke van Zonneveld.

De poëzieavond is onderdeel van de landelijke Poëzieweek die van 28 januari tot en met 3 februari 2016 plaatsvindt, en haakt aan bij de tentoonstelling Silence out loud die Joost Zwagerman samenstelde. Zwagermans kunstselectie met bijna honderdvijftig werken uit Nederland en Vlaanderen is nog te zien tot en met 12 juni 2016.

Aan de vooravond van de Poëzieweek verschijnt bij uitgeverij Hollands Diep de nagelaten dichtbundel van Joost Zwagerman, Wakend over God. Op dinsdag 26 januari brengen schrijvers en dichters, onder wie Erik Jan, tijdens een besloten avond een eerbetoon aan Zwagermans schrijverschap in Felix Meritis in Amsterdam.

Kaarten voor Avond van de Poëzie zijn verkrijgbaar voor €15 (Vrienden/leden KCB €10) en reserveren kan via podium@kranenburgh.nl o.v.v. naam, adres en aantal kaarten.

Avond van de Poëzie | zaterdag 30 januari 2016 | 20.00-24.00 uur | KRANENBURGH | Hoflaan 26 | 1861 CR Bergen (NH)