Nieuws

Erik Jan Harmens interviewt Dichter des Vaderlands Anne Vegter - Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens interviewt Dichter des Vaderlands Anne Vegter

Het is weer Gedichtendag! Erik Jan reisde af naar Rotterdam voor een diepgaand gesprek met Anne Vegter, die sinds Gedichtendag 2013 (en tot en met januari 2017) Dichter des Vaderlands is. Want wat is er eigenlijk veranderd sinds ze deze eervolle, maar ook verantwoordelijke titel met zich meedraagt?

Heeft het schrijven van gedichten in opdracht of bij de actualiteit haar taal en dichterschap beïnvloed? En hoe gaat ze om met het schrijven over controversiële kwesties, zoals de ramp met de MH17 of de opvang van vluchtelingen?

Luister de podcast van dit bijzondere gesprek nu terug via Literatuurplein. Ben je benieuwd naar meer? Alle gedichten van Anne zijn hier terug te lezen. Overigens geeft ze vanaf vandaag samen met de dichters Vrouwkje Tuinman, Ellen Deckwitz, Charles Ducal, Maarten van de Graaff, Tsead Bruinja en Maud Vanhauwaert masterclasses in poëzie lezen. Tijdens hun tour Hallo Gedicht! trekt de groep dichters van provincie naar provincie op zoek naar lezers die nog met een boog om de poëzie heen lopen. Kijk hier voor het complete touroverzicht.