bevrijding

Eten weggooien is zonde. Dat heeft mijn moeder me ingepeperd. Strikt gezien was ze nog van de oorlog: toen Nederland bevrijd werd was ze 1.

Houdbaarheidsdata waren “allemaal onzin”, met als gevolg dat ik soms een pak melk aan mijn mond zette en dat er dan eerst niets uit kwam en daarna een soort korrelige kwark. Als kaas beschimmeld was zei ze dat we die nog prima konden eten, want op brie zat toch ook schimmel.

Ik houd me inmiddels wel min of meer aan de houdbaarheidsdata. Ik weet dat ik twee pakken tofoe in de koelkast heb liggen die alleen morgen nog kunnen. Hoor de lokroep van de blokken vanachter de deur: gebruik ons, gooi ons niet weg.

Als ik heb gekookt en er is eten over, dan doe ik het in een vershoudbakje. Dat zet ik in de koelkast en daar staat het een dag. Daar staat het nog een dag. Daarna gooi ik het alsnog weg.

Vorige
Vorige

nokken

Volgende
Volgende

bluets