poëzieslag

Als je gedichten schrijft en wilt dat ik ze lees, stuur ze dan niet naar erikjan@erikjanharmens.nl. Ik heb er geen tijd voor om ongevraagd toegestuurde manuscripten te beoordelen. Ik zou ze heel snel kunnen doorlezen, of zelfs niet eens dat, en dan terugschrijven: ‘Ga zo door’, maar dat vind ik niet oprecht.

Leg je gedichten ook niet pontificaal voor mijn neus op het tafeltje waaraan ik op zaterdagochtend in de zon in alle rust mijn espresso zit te drinken. Tag me niet lukraak in je Instagram-post. Pak me niet bij mijn schouder als ik langs je loop op straat om enkele dichtregels mijn oor in te tetteren. Doe het niet.

Wat je wél zou kunnen doen als je wilt dat ik kennisneem van je gedichten, is meedoen aan de Poëzieslag. Dat is een wedstrijd gedichten voorlezen, elke eerste maandag van de maand in café Festina Lente in Amsterdam. Samen met Asha Karami en Mathilde Santing vorm ik de jury. Elk woord dat je uitspreekt, slurpen we op als ahornsiroop. We wikken en wegen je lyriek op een goudschaaltje, roepen uiteindelijk een winnaar uit. Als we een kandidaat echt goed vinden, coachen we die en in een enkel geval tippen we ’m bij een grote uitgever.

Als je gedichten schrijft en wilt dat ik ze lees: doe mee aan de Poëzieslag en geef je op via poezieslagamsterdam@gmail.com. Dan zie ik je en lees ik je, bijvoorbeeld op 7 oktober, 4 november of 2 december. En ga ik nu aan een tafeltje in de zon in alle rust een espresso drinken.

Volgende
Volgende

kom dan